מתכון ל 2 עוגות בקוטר 20
בצק בריוש
250 גרם (כוס) קמח
50 גרם (2 כפות גדושות) סוכר
6 גרם (כפית שטוחה) שמרים יבשים
3 יחידות ביצים L
5 גרם מלח ים מובחר
150 גרם חמאה
אופן הכנת הבצק
- חותכים את החמאה לקוביות ומניחים בצד
- מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים את המלח.
- תוך כדי ערבול מוסיפים בהדרגה את הביצים. תחילה ביצה אחת ומערבלים עד שהביצה נבלעת, מוסיפים את הביצה השנייה ולאחריה את השלישית.
- מקררים את הבצק 20 דקות במקרר ומחזירים למיקסר.
- ממשיכים בערבול הבצק ומוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה.
- מוציאים את הבצק (בשלב הזה הבצק מאוד דביק!), עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ4 שעות במקרר.
מילוי תפוחי עץ
1 ק"ג תפוחי עץ גרנד סמיט ירוק
200 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה
5 גרם קינמון
100 גרם צימוקים בהירים
100 גרם שוקולד לבן
אופן הכנת המילוי
- קולפים את התפוחים, חוצים, מגלענים וחותכים לשמיניות.
- ממיסים את החמאה ומערבבים עם התפוחים, אבקת הסוכר והקינמון.
- אופים ב 210 מעלות כרבע שעה – עשרים דקות עד שהתפוחים מתקרמלים.
- חותכים לקוביות גסות ומערבבים עם הצימוקים.
- ממיסים את השוקולד הלבן ושומרים בצד.
אופן הרכבה ואפיית העוגה
תבנית אפיה: תבנית אפיה קוטר 20'
- משמנים את תבניות האפייה במעט חמאה ומקמחים בשכבה דקה של קמח.
- חותכים את הבצק ל 2 גושים שווים.
- מרדדים בזריזות כל גוש בצק לאורך מידת תבנית האפייה ולרוחב 25 ס"מ.
- מורחים שוקולד לבן בשליש התחתון של כל בצק.
- מפזרים את מלית תפוחי העץ על השוקולד הלבן ומגלגלים.
- חותכים כל גליל לאורכו ושוזרים מכל גליל צמה ומניחים בתבנית האפיה.
- מתפיחים את העוגות (מכוסות במגבת לחה) כשעתיים עד שהעוגה מכפילה את נפחה (בשלב זה אפשר להקפיא עוגה אחת ואז כשרוצים רק מפשירים ואופים).
- אופים בתנור שחומם מראש ל 165 מעלות, כ 40 דקות עד שהבצק מקבל גוון חום עמוק.
- מצננים את העוגה לפני החילוץ מהתבנית.