עוגת גבינה אפויה פרובנס

עוגת גבינה אפויה פרובנס

עוגת גבינה אפויה פרובנס

מתכון לעוגה קוטר 19'

מרכיבים:

  • 1 כוס גבינה 9% שומן
  • 0.5 כוס שמנת חמוצה
  • 1/3 כוס גבינת שמנת 30%
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות פודינג וניל
  • כפית מיץ לימון
  • כמה טיפות תמצית וניל משובחת

תחתית:

  • 150 גרם עוגיות פתי בר
  • 50 גרם חמאה ממוסת
  • 3 גרם רוזמרין טרי קצוץ דק

שונטי לוונדר (להכין לילה לפני):  

  • 70 גרם שוקולד לבן
  • 140 מ"ל שמנת מתוקה
  • 6 גרם תרכיז לבנדר (להשיג בחנויות המתמחות)

אופן ההכנה:

במיקסר, מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה ומוסיפים את הקמח, הסוכר והפודינג, תוך כדי ערבוב במהירות בינונית מוסיפים את הביצים והחלמונים יחד עם תערובת מיץ הלימון והוניל.
בעזרת נייר האלומיניום ומעליו נייר אפייה יוצרים לרינג האפייה תחתית עבה, משמנים את הרינג בנדיבות עם חמאה מפוררים את עוגיות הפתי בר, מערבבים עם החמאה המומסת והרוזמרין ומסדרים תחתית האוטמת את הרינג, מקררים מעט בתבנית אפיה מניחים את הרינג ויוצקים את הבלילה.
מחוץ לרינג (ישירות על התבנית) בוזקים מעט מים, אופים 20 דקות ב-170 מעלות, פותחים את דלת התנור לשחרר את כל האדים וסוגרים את הדלת על מגבת מטבח כך שיישאר חריץ והדלת לא תיסגר לחלוטין.
אופים 30 דקות נוספות מוציאים ומקררים.

הכנת השונטי:

מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד, מערבבים עד קבלת מסה אחידה ומוסיפים את תמצית הלבנדר ומקררים (עדיף לילה). לאחר קירור העוגה, מקציפים את השונטי לקצפת יציבה, משטחים מעט מעל העוגה ומעטרים בזילוף עם יתרת השונטי.

תגובות

תפריט נגישות