עוגת גבינה יפנית

עוגת גבינה יפנית

עוגת גבינה יפנית

מתאים לעוגה קוטר 18

עוגת ענן גבינה הנמסה בפה

 

מרכיבים:

  • 160 גרם גבינת שמנת 30%
  • 85 מ"ל חלב
  • 40 גרם חמאה מומסת
  • 80 גרם סוכר לבן
  • 20 גרם קמח לבן
  • 20 גרם קורנפלור
  • 60 חלמון (3 יחידות)

מרנג:

  • 80 גרם סוכר לבן
  • 115 גרם חלבון (4 יחידות)
  • 10 מ"ל מיץ לימון

 

תחתית:

  • 150 גרם פתי בר
  • 10 גרם חמאה מומסת

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל150 מעלות

מערבבים בקערה גבינה עם החלב, חלמונים והחמאה.

מערבבים את הסוכר הקמח והקורנפלור ומוסיפים לתערובת הגבינה.

מקציפים במיקסר את החלבון, כשהחלבון תפוח וחלק מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומסיימים עם המיץ לימון ממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב.

בעדינות מקפלים את החלבון לתערובת הגבינה.

טוחנים את הפתי בר ומערבבים עם החמאה המומסת.

מכינים את רינג האפייה: מניחים ריבוע רדיד אלומיניום ומעליו נייר אפיה, מעליהם מניחים את רינג האפייה, עוטפים את תחתית רינג האפייה כך שיהווה תחתית הדוקה לרינג, מניחים את הרינג על תבנית אפיה.

משטחים את הפתי בר על התחתית ומהדקים, מורחים חמאה מומסת על דופן הרינג על מנת שהעוגה תוכל לעלות. (מקררים מעט)

מוזגים את הבלילה לרינג

מוזגים מים רותחים לכדי חצי מגובה תבנית האפייה אופים למשך 45 דקות (עד שעה / עד קבלת גוון גולדן בראון)

*במהלך האפייה העוגה תתפח ליותר מגובה הרינג.

תפריט נגישות