עוגת דבש תפוז בציפוי שוקולד לבן

עוגת דבש תפוז בציפוי שוקולד לבן

המתכון מתאים ל 2 תבניות אינגליש קייק

 

מרכיבים לבלילת הדבש:              מרכיבים לבלילת התפוז:

120 גרם  קמח                             120 גרם קמח

70   גרם  סוכר                             100 גרם סוכר 

100 גרם  דבש                             30   גרם חמאה

70 מ"ל   שמן קנולה                      30   גרם שמן

1       L ביצה                                  1    ביצה L  

50 מ"ל   מים                                  1     תפוז

3    גרם   אבקת אפייה                  3     גרם אבקת אפיה

3    גרם   סודה לשתייה                 3    גרם סודה לשתייה

                                                        2     גרם מי זהר

 

אופן הכנת בלילת תפוז:

מבשלים את התפוז כחצי שעה במים עמוקים עד שהוא רך מאוד,

מקררים וחוצים. בעזרת סכין מוציאים את הגרעינים וטוחנים את כולו, כולל הקליפה לעיסה דקה.

מקציפים את הביצה לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.

מנפים את הקמח על הביצה המוקצפת ועם לקקן מערבבים קלות. ממיסים את החמאה ומוסיפים יחד עם השמן, עיסת התפוז, מי הזהר, אבקת האפייה והסודה לבלילה. מערבבים בקיפול עדין לתערובת אחידה. יוצקים את הבלילה לשתי התבניות.

 

אופן הכנת בלילת דבש:

מחממים קלות את המים והשמן, מסירים מהאש ומוסיפים את הדבש והריבה ומערבבים לתערובת חלקה. מניחים בצד.

מקציפים את הביצה לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה את הסוכר

מנפים את הקמח על הביצה המוקצפת, מערבבים עם לקקן.

מחממים את המים ומערבבים עם הדבש ומוסיפים לבלילה יחד עם אבקת האפיה והסודה ומערבבים בקיפול עדין לתערובת אחידה.

יוצקים על תערובת התפוז ובעזרת סכין מערבבים מעט את הבלילות.

אופים ב 165 מעלות כ 45 דקות עד שסכין קטנה שנועצים בעוגה יוצאת יבשה.

 

 

ציפוי שוקולד לבן:

100 גרם שוקולד לבן

15   גרם חמאת קקאו

5     גרם תפוז מיובש בהקפאה טחון

קוביות קליפת תפוז מסוכרות לקישוט

 

ממיסים את השוקולד הלבן וחמאת הקקאו בבן מרי, מוסיפים את אבקת התפוז ומערבבים לתערובת חלקה.

מצננים קלות ומצפים עם מצקת את העוגה.

מקשטים בקוביות קליפת תפוז מסוכרות.

תגובות

תפריט נגישות