עוגת דבש אגוזים – נוגט בציפוי שוקולד חלב
המתכון מתאים ל 2 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים: מרכיבים לציפוי:
200 גרם קמח 100 גרם שוקולד חלב
100 גרם סוכר 25 גרם מחית נוגט לוז
120 מ"ל שמן קנולה 25 גרם שמן קנולה
100 גרם דבש אגוזי לוז קלויים לקישוט
100 גרם מחית נוגט לוז
3 ביצים
100 מ"ל מים
50 גרם אגוז לוז גרוס קלוי
4 גרם אבקת אפייה
4 גרם סודה לשתייה
3 גרם קינמון
1 גרם ציפורן
אופן הכנת העוגה הבחושה:
מחממים קלות את המים והשמן, מסירים מהאש ומוסיפים את הדבש.
מקציפים את הביצים במהירות גבוהה לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.
מוציאים את הקערה מהמיקסר ומנפים עליו את הקמח ומערבבים קלות עם לקקן.
מוסיפים את השמנים, הנוגט והאגוזים ומערבב בקיפול זהיר תוך הוספת אבקת האפייה, הסודה לשתייה והתבלינים לתערובת אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבניות לגובה 4/5.
אופים ב 165 מעלות כ 45 דקות עד שסכין קטנה שנועצים בעוגה יוצאת יבשה.
אופן הכנת הציפוי:
ממיסים את השוקולד חלב והשמן בבן מרי, מוסיפים את מחית הלוז ומערבבים לתערובת חלקה.
מצננים קלות ומצפים עם מצקת את העוגה.
מקשטים באגוזי לוז.