מרכיבים לעוגת הגזר:
250 גרם גזר
65 גרם אגוזי מלך
120 גרם קמח לבן
165 גרם סוכר
110 מ"ל שמן קנולה
5 גרם אבקת אפייה
2 גרם קינמון
1 גרם אגוז מוסקט
1 גרם ג'ינג'ר מגורר
1 גרם מלח דק
2 יח' ביצים
מרכיבים לקרם מסקרפונה:
250 מ"ל שמנת מתוקה
175 גרם שוקולד לבן
100 גרם מסקרפונה
5 גרם פודינג וניל
אופן הכנת שכבות עוגת הגזר:
קולפים וגוררים את הגזר בפומפיה עם חורים עבים.
קולים בתנור בחום בינוני את האגוזים וקוצצים גס.
מקציפים במיקסר את הביצים במהירות גבוהה לקבלת קצפה מעט יציבה ומוסיפים את הסוכר, מאיטים את ההקצפה ומוסיפים את השמן.
מוסיפים לקערת המיקסר בקיפול 165 גרם מהגזר, קמח, אבקת האפיה ותבלינים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים בערבוב קל את האגוזים.
ליצירת 3 שכבות עוגה, מוזגים את הבחושה באופן שווה ל 3 רינגים בקוטר 18' משומנים קלות ואופים ב 180 מעלות כ – 20 דקות. מצננים ומחלצים מהרינג.
מכינים קרם מסקרפונה (לפחות לילה לפני):
מרתיחים את השמנת עם הווניל ויוצקים על השוקולד הלבן ומקררים.
מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד הלבן יחד עם המסקרפונה והוניל, מוסיפים את הפודינג וממשיכים בהקצפה עד קבלת לקרם יציב.
קישוט גזר:
מבשלים את יתרת הגזר במחבת קטנה עם הסוכר החום ומים לידי כיסוי כ5 דקות מהרתיחה ומקררים.
שומרים בקירור עד ההגשה
הרכבת העוגה :
מניחים דיסקית בחושה בתחתית רינג עם שקף. מזלפים עליה שכבה של קרם מסקרפונה, חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עד שמגיעים לקצה הרינג, מזלפים קרם עד הסוף ומשטחים. מקשטים עם הגזר המבושל בהיקף ומקררים.