נורמנדי – שמרים תפוחי עץ

מתכון ל 2 עוגות בקוטר 20 

בצק בריוש

250 גרם (כוס)                     קמח

50 גרם   (2 כפות גדושות)     סוכר

6 גרם (כפית שטוחה)            שמרים יבשים

3 יחידות                              ביצים L

5 גרם                                 מלח ים מובחר

150 גרם                             חמאה

 

אופן הכנת הבצק

  1. חותכים את החמאה לקוביות ומניחים בצד
  2. מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים את המלח.
  3. תוך כדי ערבול מוסיפים בהדרגה את הביצים. תחילה ביצה אחת ומערבלים עד שהביצה נבלעת, מוסיפים את הביצה השנייה ולאחריה את השלישית.
  4. מקררים את הבצק 20 דקות במקרר ומחזירים למיקסר.
  5. ממשיכים בערבול הבצק ומוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה.
  6. מוציאים את הבצק (בשלב הזה הבצק מאוד דביק!), עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ4 שעות במקרר.

 

מילוי תפוחי עץ 

1 ק"ג תפוחי עץ גרנד סמיט ירוק

200 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה

5 גרם קינמון

100 גרם צימוקים בהירים

100 גרם שוקולד לבן

 

אופן הכנת המילוי

  1. קולפים את התפוחים, חוצים, מגלענים וחותכים לשמיניות.
  2. ממיסים את החמאה ומערבבים עם התפוחים, אבקת הסוכר והקינמון.
  3. אופים ב 210 מעלות כרבע שעה – עשרים דקות עד שהתפוחים מתקרמלים.
  4. חותכים לקוביות גסות ומערבבים עם הצימוקים.
  5. ממיסים את השוקולד הלבן ושומרים בצד.

 

אופן הרכבה ואפיית העוגה

תבנית אפיה: תבנית אפיה קוטר 20' 

  1. משמנים את תבניות האפייה במעט חמאה ומקמחים בשכבה דקה של קמח.
  2. חותכים את הבצק ל 2 גושים שווים.
  3. מרדדים בזריזות כל גוש בצק לאורך מידת תבנית האפייה ולרוחב 25 ס"מ.
  4. מורחים שוקולד לבן בשליש התחתון של כל בצק.
  5. מפזרים את מלית תפוחי העץ על השוקולד הלבן ומגלגלים. 
  6. חותכים כל גליל לאורכו ושוזרים מכל גליל צמה ומניחים בתבנית האפיה.
  7. מתפיחים את העוגות (מכוסות במגבת לחה) כשעתיים עד שהעוגה מכפילה את נפחה (בשלב זה אפשר להקפיא עוגה אחת ואז כשרוצים רק מפשירים ואופים).
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל 165 מעלות, כ 40 דקות עד שהבצק מקבל גוון חום עמוק.
  9. מצננים את העוגה לפני החילוץ מהתבנית.

תגובות

תפריט נגישות