בחושה פיסטוק מסקרפונה לימונית

בחושה פיסטוק מסקרפונה לימונית

\"\"

בחושה פיסטוק מסקרפונה לימונית

מרכיבים לעוגת הפיסטוק:

130    גרם קמח לבן

30     גרם מחית פיסטוק

30      גרם מרציפן

40     גרם שוקולד לבן

80     מ"ל חלב

50      גרם חמאה מומסת

40      מ"ל שמן קנולה

100    גרם סוכר

3        ביצים

3        גרם אבקת אפיה

4      מ"ל רום

 

מרכיבים לקרם מסקרפונה:

250  מ"ל שמנת מתוקה

175  גרם שוקולד לבן

100  גרם מסקרפונה

5        גרם פודינג וניל

 

50      גרם פיסטוק גרוס לקישוט

 

אופן הכנת הבחושה:

מרתיחים חלב ומאחדים עם השוקולד הלבן, מרציפן ומחית פיסטוק.

מקציפים ביצים וסוכר לקצף יציב במהירות נמוכה ולסירוגין מוסיפים חמאה מומסת, קמח ואבקת אפיה, לבסוף מוסיפים את הרום.

להכנת 3 שכבות עוגה, מוזגים את הבחושה ל 3 רינגים קוטר 18, משומנים קלות ואופים ב 165 מעלות כעשרים דקות. מצננים ומחלצים מהרינגים.

 

מכינים קרם מסקרפונה (לפחות לילה קודם):

מרתיחים את השמנת עם הווניל ויוצקים על השוקולד הלבן ומקררים.

מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד הלבן יחד עם המסקרפונה והוניל, מוסיפים את הפודינג וממשיכים בהקצפה עד קבלת קרם יציב.

 

הרכבת העוגה :

מניחים דסקית בחושה בתחתית רינג 18, עם שקף ומעליה מזלפים שכבה דקה של קרם מסקרפונה, חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עד שמגיעים לקצה הרינג, מזלפים קרם עד הסוף ומשטחים. מקשטים עם הפיסטוק הגרוס בהיקף ומקררים.

 

 

 

תגובות

תפריט נגישות